YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Betina og kræften

 

 

 

De første bivirkninger

 

   

 

  Ja så kommer det "sjove". Der sker en masse underlige ting, når man får gift igennem årene.

  

   Det første jeg lagde mærke til var min hud, den var begyndt at sprække og sved en smule. vi fik købt nogle tynde bomulds-handsker på apoteket, og det hjalp. Denne bivirkning holdt dog op igen efter et par uger.

 

   Og nu skal vi så til de andre.... Der er jo sådan noget som mundtørhed, dette gør at maden smager ad helvede til, ja undskyld sproget, men prøv du at spise et stykke chokolade når du ikke har noget mundvand !.. Det bliver til noget tykt og klæbrigt stads, der smager som en blanding mellem savsmuld og mudder.

   Jeg fandt hurtigt ud af, at det hele mistede sin smag, så jeg måtte finde nogle alternativer der kunne hjælpe mig lidt. Karrysild og rejemad, kan anbefales og husk godt med peber og andre krydderier. Kræftens bekæmpelse havde en masse gode råd om stimulation af spyttet, så jeg vil anbefale at kigge ind omkring deres hjemmeside.

  Man kunne få nogle tabletter med appelsinsmag, der skulle forbedre mundvandet, og en mundspray. Nogle anbefalede at man spiste is mens man fik kemo, da det kunne hjælpe cellerne. Jeg blev dog hurtigt træt af smagen, især fordi jeg fik kemo i tre timer.

   Nu var jeg temmelig stædig, så jeg spiste stadigvæk alt det jeg kunne komme til, da jeg viste at det var vigtigt at holde vægten, men jeg kan godt forstå de mennesker der mister appetitten.

 

   Kvalme var også en voldsom bivirkning, den kunne dog behandles med piller, hvilket virkede godt for mig, så jeg led ikke så meget på dette punkt. Jeg fandt ud af at jeg kunne bekæmpe min kvalme med gajoler, især under kemoen.

  

   For at forsætte i systemet må det næste være fordøjelsen. Mit tarmsystem blev sat på en meget afvekslende prøve, da jeg i de første par dage havde hård mave og derefter fik tynd mave indtil den næste kemo. Jeg kan anbefale stikpiller til de kommende hæmorider, de klarede de værste symptomer, en lindrende creme kan også anbefales.

 

  Neglene blev lidt skøre, og jeg fik besked på at passe godt på dem. Jeg fik en creme til hænderne som jeg brugte jævnligt. Efter nogle måneder kunne jeg se hvor mange gange jeg havde fået kemo, for jeg havde fået nogle hvide streger på neglene. Det er ikke alle der får dette, men det hænder, Hi Hi lille vits.

   Da kemoen var færdig kunne jeg næsten ikke vente på at de hvide streger forsvandt, for de mindede mig hele tiden om det jeg havde været igennem, så jeg håber for dig at du slipper for dem.

 

   Træthed er desværre også en af de store bivirkninger, jeg lå på sofaen det meste af tiden, og en dag hvor min datter tegnede en tegning af familien, blev jeg tegnet som liggende ned. Det gjorde indtryk på mig fordi jeg kunne se hvor stor indflydelse det havde på børnene.

 

   Dette er de bivirkninger jeg var mest påvirket af, men det værste ved dette forløb var, at jeg hele tiden følte mig syg, jeg fik ikke en pause til at komme ovenpå, og det bevirkede at jeg faktisk var syg i et halvt år, og det føltes som rigtig lang tid...